ID-merking

Id-merking av hund og katt er blitt meget utbredt de siste årene. I dag foregår all merking av kjæledyr med mikrochip. Tatovering ble mye brukt tidligere, men bakdelene var at mange tatoveringer ble uleselige, og at selve inngrepet var tungvindt og smertefullt.

ID-merking av hund og katt med microchip.Minichip

* Mikrochipen er en liten passiv databrikke som føres inn under huden på venstre siden av nakken, ved hjelp av en kanyle. Det foregår raskt og gir lite smerte. Hunder får i tillegg et lite skilt på halsbåndet som opplyser at hunden er id-merket med microchip. Katter får i tillegg en tatovering i øret slik at man ser at denne katten er id-merket.

* Man trenger an avleser for å kunne se id-brikkens informasjon, altså et nummer som man kan plotte inn under id-søk på dyreidentitet.no. Her får man da ummiddelbart opp eiers navn, adresse og telefonnummer. Disse avleserne har dyrleger, politi, Viking m.m.
* Det er ikke sjelden at vi på klinikken vår får inn “eierløse” dyr, skadde eller uskadde. Da er det praktfullt å kunne spore opp eieren.
* Vi anbefaler at alle hunder og katter skal id-merkes. Det er foreløpig frivillig i de fleste sammenhenger, men det blir sannsynlig obligatorisk både for katt og hund i framtida.
* Det er nå obligatorisk med id-merking ved HD-fotografering, utenlandsreiser og ved enkelte attester

id-merking

 

Bestill time for ID-merking av hund eller katt på vår dyreklinikk i Larvik!