Kloklipp hos dyr

Regelmessig kloklippguilltinecut

Regelmessig kloklipp er nødvendig hos mange dyr for å ivareta trivsel og sunne poter. Klør vokser jo hele tiden, forskjellig fra dyr til dyr. I noen tilfeller kan kloa vokse rundt og inn i huden eller poten og lage sår og infeksjoner. Dessuten er lange klør utsatt for å knekke, slik at veterinærbehandling blir nødvendig. 

Hunder

  • Bevegelse og underlag avgjør hvor ofte klørne må klippes. Noen hunder trenger ikke kloklipp i det hele tatt, da de sliter ned klørne på fjell og grus, mens andre må klippes 1-2 ganger i måneden.
  • Mange hunder er redde for kloklipp, som kan komme av at de ikke liker lyden eller følelsen dette gir, noen hunder har også hatt dårlig erfaringer tidligere med at de ble klippet for langt inn, noe som gjør vondt og gir sterke blødninger.
  • Vi kan vise dere hvordan det gjøres riktig, eller selvsagt ta regelmessig kloklipp på klinikken. Forholdsvis ofte at vi må bedøve/berolige hunden på klinikken for å gjennomføre kloklipp.

Katter

Utekatter bør få beholde sine klør lange, da de er en av kattens viktigste våpen. Hos innekatter kan man vurdere å klippe klør regelmessig, da de vanligvis ikke har behov for våpen inne, og heller ikke får kvesset og slitt ned sine klør på trestammer slik de gjør regelmessig ute.

kloklipp_w300

Fugler og burdyr

Fugler som har for små eller dårlige sittepinner kan få for lange klør. De beste sittepinnene er naturlige grener av varierende tykkelse. Kaniner, marsvin, hamster og andre burdyr beveger seg på mykt underlag så her er det nødvendig med regelmessig kloklipp.

Bestill time for kloklipp på vår dyreklinikk i Larvik!